Angkor Wat?
Door: bossebol
Blijf op de hoogte en volg Richard en Ellen
30 December 2010 | Cambodja, Khett Siem Reab
We starten meteen met het bezichtigen van hét hoogtepunt van de tempels: Angkor Wat.
Dachten wij lekker vroeg te zijn en de grote stroom toeristen te kunnen vermijden … dat dachten helaas met ons vele andere toeristen! Staat de St. Jan in Den Bosch niet meer in de steigers, helaas wel 'Angkor Wat'. De steigers met groene doeken ontsieren dus onze foto's van dit prachtige monument. Maar het blijft een indrukwekkend bouwwerk met genoeg te fotograferen.
Na 'Angkor Wat' fietsen we verder en nemen het “grand circuit” dat leidt langs verschillende Angkor tempels. Overal waar we stoppen volgt steevast hetzelfde ritueel. Van alle kanten komen met name vrouwen en kinderen op ons af en vindt het volgende gesprek plaats. “Sir, you want drink?”, “You want cold drink?”, “Maybe you want to eat?”, “Follow me, my number is 5 (alle eetstalletjes zijn genummerd. De concurrentie is groot)”, “You don't want to eat or drink, maybe when you come back you want drink or eat?”.
Vooral de kinderen maken het je heel moeilijk om “nee” te zeggen, als ze je proberen te overtuigen een van hun souvenirs te kopen. Voor maar $1, 10 ansichtskaarten en ze tellen met hun lieve stemmetjes van 1 tot 10. In het Engels, Frans en zelfs in het Nederlands!
Je kunt in Angkor dagen rondlopen, maar wij hebben na een lange (en mooie) dag weer even genoeg tempels gezien. Vandaag het National Angkor Museum bezocht en vertrekken morgen met de boot naar Battambang. Ook hier kunnen we weer een aantal prachtige “wats” (tempels) bezichtigen.
De boottocht naar Battambang schijnt erg mooi te zijn. Veel toeristen doen het niet,vanwege tijdgebrek (bus is veel sneller, 2 uur). Maar daar hebben wij geen last van. Ons visum is nog geldig tot 23 januari, dus gaan wij morgen een 7 tot 10 uur varen (de tijdsduur is nogal onduidelijk). Het wordt leuk of afzien op een houten bankje. Je zult het nog wel horen!
FIJNE JAARWISSELING ALLEMAAL
(met oliebollen)
31 December 2010 - 18:05
Heleen, Aldwin +kids:
Hallo daar, Gelukkig nieuwjaar (bij ons nog niet bij jullie wel al volgens mij). Hoop dat het goed gaat. Reisverslag lezen we later. Groetjes!!!!!!!
Heleen, Aldwin, Aaron en Levi!!!!! -
31 December 2010 - 18:41
Carlo, Simone + Kids:
Vanuit een (eindelijk) dooiend NL, ook van ons alvast de beste wensen voor 2011. We gaan het nog vieren met een goed glas wijn!
Groeten. -
31 December 2010 - 20:44
Dorien:
het is nu hier iets na half 10. met oliebollen op tafel, drie kerstbommen (takken hangen inmiddels op de grond) om me heen, heb ik al jullie plaatsen even via google maps in beeld gebracht. met alleen beschrijvingen red ik het helemaal niet. wat heerlijk om op deze avond jullie verhalen nog eens te lezen, foto's te bekijken en jullie een heel bijzonder mooie start van 2011 te wensen! dikke kus van dorien -
02 Januari 2011 - 15:23
Toni,Mirel En Chun:
He lieverds natuurlijk een heel gelukkig nieuwjaar!!!
Dikke kkus!
Mirel, To en Chun -
02 Januari 2011 - 18:31
Pap En Mam --Gennep:
Hoi, waar jullie nu ook zitten,heel veel plezier en Goeie Reis ,ben wel voorzichtig .
Dikke Knuffel .
Pap en Mam. -
02 Januari 2011 - 18:44
Carine VDB:
Dag globetrotters,
HAPPY HAPPY NEW YEAR !!! Ik wens jullie een jaar dat bulkt van gezondheid, geluk, liefde en fun. `t Ziet er allemaal super spannend en héél leuk uit.
Hier is de sneeuw nu bijna weg maar Oostenrijk had er niks aan.
Vele kussen vanuit Erps-Kwerps.
xxx -
02 Januari 2011 - 20:03
Mama Annie En Pap:
hoi reizigers waar ben je nu een heel goed nieuwjaar en we zien uit naar nieuwe verhalen en fotos tot nieuws liefs mama en pap orthen.