Het eiland Penang
Door: bossebol
Blijf op de hoogte en volg Richard en Ellen
14 November 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
We beginnen in de hoofdstad Georgetown en nemen ons entree in guesthouse Stardust (5 EUR per nacht, geen ramen en gezamelijke wc/douche). Georgetown kent weinig bezienswaardigheden en voetgangerspaden. Meestal loop je op de weg. Je voelt je daardoor opgejaagd.
's-Avonds eten we letterlijk op de weg. Onze onhandige capriolen met eetstokjes trekt de aandacht van onze gastheren. Na een korte cursus en daarna nog vele aanmoedigingen en, voor ons, onduidelijke tips wordt de lekkere noodles soup genuttigd.
De charme van Georgetown (onze lonely planet reisgids is wel enthousiast)is niet aan ons besteed. We pakken de bus naar een badplaats iets verderop het eiland:Batu Ferringhi.
Hoewel het eiland niet bekend staat om zijn prachtige stranden, valt het strand toch bij ons in de smaak. Ons Guesthouse (Baba) ligt bijna aan het strand.
Na een dagje strand gaan we de volgende dag naar een National Park. Het ligt aan zee en heeft een jungle zonder bloedzuigers. We maken een "hike" van 5 uurjes naar en terug van "monkey beach". Helaas op dit aapjesstrand géén aap gezien. Gelukkig zien we de apen nog wel op onze terugtocht. Die ene aap die we spotten blijken er al snel tientallen. Na wat foto's en uitwisseling van adressen vervolgt ieder zijn eigen reis ;-).
14 November 2010 - 11:59
Carine VdB:
Hallookes ginder,
Zo te horen en te zien is het allemaal mega tof. Bloedzuigers moet je uit jouw buurt houden zenne. Eigenlijk wel cool dat we van hier alles op de voet kunnen volgen. Geniet er nog van en dikke kus ook aan Richard.
Carine
ps : hier is het al 2 dagen aan het regenen ... -
14 November 2010 - 14:00
Toos En Piet Houben:
Hoi Globetrotters.
Wat ziet het er weer mooi uit, heerlijk schommelen Ellen,niet bang dat er een Aap op je rug springt.En Richard je staat ook Leuk op de Foto!!
Veel Liefs ,Dikke Knuffel van ons.Kus Kus.Pap en Mam -
14 November 2010 - 20:54
LEO AMMAN:
HALLO RICHARD EN ELLEN,
TJONGE WAT HEBBEN JULLIE
AL VEEL MOOIS GEZIEN.
EN DAN NOG ZO VEEL DAGEN VOOR DE BOEG.
IK WOU DAT IK OOK NOG JONG WAS DAN VLOOG IK METEEN NAAR JULLIE TOE OM
GEZAMENLIJK OP TREKKEN, HOEWEL IK NIET DURF TE VLIEGEN. IK DENK ECHTER NIET DAT JULLIE DAT GOED HADDEN GEVONDEN.
RICHARD, IK HEB VANDAAG JOUW VADER EEN POOT UITGETROKKEN. HIJ WAS AAN DE BEURT MET TRACTEREN. 25 EURO WAS HIJ KWIJT. TOEN HIJ NAAR HUIS GING WAS HIJ DE KLAP NOG NIET TEN BOVEN.
EEN HELE FIJNE REIS VERDER TOEGEWENST VAN MIJ EN DOLLY -
15 November 2010 - 18:56
Mirel,To En Chun:
Hallo lieverds,
WAUW wat een prachtige foto's!!! wat mooi om te zien.. oh men...wat mooi super zeg een schommel met uitzicht op zee.
geweldig mooi, en geweldig om te lezen!
wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?? ik neem aan lekker genieten en leuke dingen bekijken? Chun komt nu naar boven om de foto's te bekijken... nou hij is onder de indruk...hij wil er ok naar toe
Dikke kus
Mirel, Toni en Chun -
15 November 2010 - 21:54
Heleen:
Super avonturiers,
Helemaal geweldig en dat in zo'n korte tijd met nog zo'n heerlijke tijd in het vooruitzicht. We genieten met jullie mee.
Groetjes en knuffels,
Aldwin, Heleen, Aaron en Levi -
16 November 2010 - 19:46
Lisanne Jonkers:
leuk om jullie te kunnen volgen. Wat mooi allemaal daar. Ik mis je gesprekken nog iedere dag. Ik wens jullie nog 'n fijne tijd. En 'n goede reis. groetjes -
19 November 2010 - 10:11
Carlo, Simone & Kids:
Om jaloers van te worden !
Ziet er allemaal erg goed uit ... wij redden ons wel in Nederland ..... Er zijn hier heel veel Zwarte Pieten om ons in de gaten te houden!